Puinruimen

De administratie bijhouden is niet voor iedereen een hobby, de meeste ondernemers zien het als een noodzakelijk kwaad. Terwijl je uit de administratie veel gegevens kan halen om je bedrijf zo optimaal mogelijk te leiden. Je kan je ontvangsten controleren, uitgave vergelijken en begrotingen voor de toekomst maken.

Maar helaas wordt het doen van de administratie maar al te vaak naar achteren geschoven, want dat doen we dan nog wel een keertje. Dan wordt vaak per kwartaal voor de aangifte omzetbelasting nog even snel de administratie erin geramd en het kan weer een maand of drie blijven liggen met de gedachten dat pakken we nog wel een keertje op als het rustig is.

Maar voor je het weet loop je een jaar of 2 jaar achter met het (goed) bijhouden van de administratie. En om dat dan weer bij te werken, ja daar gaat dan echt veel tijd en ergenis in zitten.

Mier Advies in Administratie kan je hierbij helpen. Samen kijken we eerst wat de schade is van de achterstallige administratie. Hoever loop je achter, hoe hou je de administratie nu bij, wat zijn je toekomst plannen en past het huidige boekhoudpakket nog wel bij jou?

Nadat we dit samen besproken hebben maken we een plan van aanpak met een goede een verdeling van de werkzaamheden. Welke werkzaamheden pakt Mier Advies in Administratie op en welke werkzaamheden pak je zelf op.
Daarna gaan we aan de slag, ieder aan zijn eigen taken maar wel met veel overleg.

Zodra de administratie weer bij is, willen we dit natuurlijk ook zo houden. Daarom krijg je ook nog nazorg zodra alles weer is bijgewerkt. Afhankelijk van de behoefte spreken we nog een aantal keer af om te monitoren of de administratie nog steeds op de juiste manier verwerkt wordt en of er nog verbeterpunten zijn.

Indien nodig gaan we ook samen op zoek naar een boekhouder of accountant die voor jouw de aangiften voor de belastingdienst kan opstellen. Zodat je ook een goede stok achter de deur blijft houden om de administratie up-to-date te houden.

Wil je meer informatie over de werkwijze van Mier Advies in Administratie of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact via de mail of telefoon.