Administratie verzorgen voor Accountant

 

Boekhouder of accountant

Het grootste verschil tussen een boekhouder en een accountant is dat een boekhouder meestal de boekhouding onderhoud voor een persoon of onderneming. Accountants richten zich meer op het controleren van de boekhouding en administraties. Accountants zijn bevoegd om verklaringen van financiële betrouwbaarheid uit te reiken, de accountants verklaring. Een accountantsverklaring bij een jaarrekening is pas nodig bij een middelgroot bedrijf. Maar veel kleine bedrijven laten de jaarrekening toch bij een accountantskantoor opstellen ook al zijn ze niet verplicht tot een accountantsverklaring.

De voordelen van een accountantskantoor is dat op veel gespecialiseerde vakgebieden experts aanwezig zijn. Het laten opstellen van de jaarrekening en fiscale en juridische kennis is onder één dak te vinden. Het nadeel van een accountantskantoor is dat er weinig ruimte voor persoonlijke behandeling is en dat de tarieven hoger liggen dan bij een boekhoudkantoor.

Besparen op accountantskosten

Eenvoudige werkzaamheden zoals het organiseren, inboeken en verwerken van de administratie kunnen heel goed door de ondernemer zelf worden gedaan. Maar als daar geen tijd of kennis voor aanwezig is wordt het vaak uitbesteed aan de accountant waardoor de accountantskosten aanzienlijk stijgen. Het is daarom van belang om administratie zo volledig mogelijk aan te kunnen leveren aan je accountant. Dit bespoedigd de doorlooptijd van de accountant wat ook de kosten zal besparen.

Ook voor het op orde maken van de administratie voor de accountant kun je bij Mier Administratie terecht.

De administratie wordt periodiek bijgehouden zodat je altijd up-to-date bent. De accountant ontvangt de administratie zo dat het door hen zo efficiënt mogelijk verwerkt kan worden. En hier hangt geen duur uurtarief van de accountant aan vast.

De werkzaamheden die verricht kunnen worden ter voorbereiding op de accountant zijn:

 

  • Administratie ordenen
  • Administratie verwerken
  • Debiteuren en crediteuren beheer
  • Opstellen en controleren grootboek
  • Opstellen en controleren kolommenbalans
  • Opstellen facturen
  • Begeleiding ondernemer met administratie
  • Begeleiding administratie afdeling voor het zo efficiënt mogelijk verwerken van de administratie
Mier administratie en advies info@mieradministratie.nl 06-13590062 Frontier Theme